Üzenet érkezett

Ahonnan már nincs visszaút – bántalmazott kapcsolat

A bántalmazott kapcsolatban élő nők nagy százaléka nem mer beszélni a problémáikról. Ha mégis sikerül valakivel meg osztani és segítséget kérni hosszú procedúra veszi kezdetét. Ezekben a kapcsolatokban a férfi az, aki tettlegességei után megbánást mutat, elhiteti a másik féllel, hogy ő nem ilyen meg fog változni és mindent meg tesz, hogy boldogok legyenek. Majd ahogy telik múlik az idő ismét jön egy pillanat amikor a párján tölti ki minden felgyülemlett dühét. Ezen férfiak többsége bipoláris zavarban szenved. A gyakori hangulatingadozás és a manipuláció jellemzi őket legfőképpen. Sok esetben a zsarolás és ok nélküli testi bántalmazás az, amivel levezetik a feszültséget. Egy történetet szeretnék veletek megosztani, ami jól példázza milyen megrázó végkimenetele lehet egy ilyen kapcsolatnak. Szolgáljon a történet figyelmeztetésként.

Olaszország, Milano. Egy nő története, akit Giuliának hívnak és párja áldozatává vált. Giuliát nem ismertem fizikálisan, médiumitásomon keresztül találkoztam vele, amikor már nem élt. Az interneten böngészve futottam bele egy rendőrségi felhívásba, amiben nagy erőkkel keresik az akkor már eltűntnek nyilvánított 29 éves nőt. Giulia állapotos volt egy 7 hónapos babával szíve alatt. A rendőrséghez a bejelentést az élettársa tette meg, miszerint a párja váratlanul eltűnt otthonról és fogalma sincs hol lehet. Elmondása szerint csak az útlevelét és kézpénzt vitt magával. Hogy miért ment volna el egy ennyi idős várandós nő otthonról, táska, bőrönd nélkül úgy, hogy nem szól senkinek? Rejtély volt mindenki számára több napon keresztül. A gyanú, hogy a párjának köze lenne az eltűnéséhez a hírek szerint a hatóság teljesen ki zárta. A férfi vallomásában az állt, hogy az eltűnését meg előző este összevesztek egy másik nő miatt. Viszont Giuliára nem volt jellemző lépés, hogy ne szóljon mire készül. Legalább a testvérének vagy az édesanyának, akikkel nagyon szoros volt a viszonya. Mindennap kapcsolatban voltak még az előtt is, hogy eltűnt volna. Miután elolvastam ezen sorokat, alig néhány perc múlva, képeket láttam az eltűnéséről. A képek gyorsan pörögtek hirtelen nem is tudtam összerakni részletesen. A lényegi üzenetet viszont egyértelműen ki tudtam venni belőle: a segítségemet kérte a teste felderítésében. Az egymást követő további kép részletek megdöbbentettek. Egyértelmű képeket kaptam arról, hogy a gyermeke apja rejtegeti. A képeket ismételte az elejétől a végéig.  Hihetetlen érzés volt, Giulia megmutatta ki és hová rejtette. A legnagyobb fejtörést az okozta, hogy hogyan is cselekedjek. Folyton azon járt az eszem, hogy kivel vegyem fel a kapcsolatot hogyan tudassam azt, hogy rossz helyen keresik, sőt a saját élettársa a tettes. Egy teljes éjszaka nem aludtam. A félelem eluralkodott rajtam, már egy fél ország kereste. Nekem pedig konkrét és egyértelmű információim vannak. Féltem, ezért Giulia segítségét kértem mit tegyek, kit értesítsek. Az ő tanácsára, jelzéseire hallgatva a családjának írtam egy üzenetet, benne minden részlettel és információval. Sajnos, senki sem olvasta vagy vette figyelembe. Üzenetem elküldése után másfél napra Giuliát és a szíve alatt hordott gyermekét holtan találták meg egy garázs mögött elrejtve. Pontosan azon a helyen, ahol azt üzenetben meg írtam a családnak. A tettes pedig az élettársa. Minden általam leírt információ részletesen beigazolódott.

 

Giulia egy gyönyörű fiatal, ambícióval teli nő volt, várandóssága csak erősítette abban, hogy változtatni kell az életében. Amikor ennek lépéseit meg kezdte, már késő volt. Egy olyan férfi áldozata lett, aki kettős életet élt. Az indulatkitöréseit, kezelni képtelen agresszív ember. Lehetséges, hogy mások felé megbánást mutat, de legbelül rejtve a külvilágtól még nagy harcok vívódnak. Giulia már nem adhat életet kisfiának. Majd talán egy következő életben. Az üzenetem mai napig várólistán van a családjánál. Olvasatlanul a több száz üzenet között, amit a családnak írtak. Sajnos Giulia már csak halála után tudta velem felvenni a kapcsolatot, megmenteni sehogy sem tudtam volna. Mégis megfordul bennem a gondolat: mi lett volna, ha? Ez már rejtély marad a lényegen nem változtat, ami meg történt azon változtatni nem tudunk. Most már ők vigyáznak a családjukra és mind azokra, akik hasonló helyzetben vannak. Nyugodj békében te és a pici fiad!